Ολόκληρος Αφυδατωμένος Λωτός (Διόσπυρος ), χωρίς ζάχαρη

Το προϊόν αυτό είναι βραβευμένο με ένα αστέρι στον Διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great Taste Awards.

 

Πρόκειται για ένα νέο ελληνικό προϊόν, καθώς η μέθοδος που χρησιμοποιούμε απαιτεί αρκετή χειρωνακτική εργασία και τέχνη και εφαρμόζετε για αιώνες στις χώρες της Άπω Ανατολής, στις οποίες ονομάζετε Hosigaki.   

  

Η όλη διαδικασία παραγωγής διαρκεί περίπου 40 μέρες, κατά την οποία ο λωτός αφού ξεφλουδιστεί κρεμιέται με σπάγκο και αφήνετε να αφυδατωθεί σιγά σιγά με το φυσικό αέρα. Ανά τετραήμερο μαλάσσεται με τα χέρια για να σπάσουν οι εσωτερικές ίνες του καρπού και να διαχυθούν τα υγρά του.

 

Η ήπια αυτή επεξεργασία έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός μοναδικού και ιδιαίτερου προϊόντος το οποίο διατηρεί όλες τις βιταμίνες και ουσίες που περιέχει, με πολύ γλυκιά γεύση, γεμάτη, φρουτώδη και αξεπέραστη, ενώ εξωτερικά καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα λευκής σκόνης η οποία δημιουργείται από την κρυσταλοποίηση της φυσικής γλυκόζης που περιέχει ο ίδιος ο λωτός. Καθώς η μέθοδος είναι αρκετά χρονοβόρα και όλη η επεξεργασία γίνετε με τα χέρια, ο αφυδατωμένος λωτός είναι ένα εκλεκτό εμπορικό αγαθό.

 

Στις χώρες της Άπω ανατολής συνηθίζετε να τρώγεται ως εορταστικό επιδόρπιο καθώς συμβολίζει καλή τύχη και μακροζωία.

 

Τα φρούτα τα προμηθευόμαστε από παραγωγούς της περιοχής.

 

Ο αφυδατωμένος λωτός θεωρείται super food καθώς είναι εξαιρετικά πλούσιος σε αντιοξειδωτικά,  βιταμίνη C, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και μέταλλα όπως Ασβέστιο, Μαγγάνιο, Χαλκό, και Φώσφορο. Είναι πλούσιος επίσης σε υδατάνθρακες ενώ περιέχει μικρό ποσοστό λιπαρών και διατροφικά αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση για ένα υγιεινό σνακ καθώς περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

 

Μπορεί να καταναλωθεί επίσης σε σαλάτες, σαν συνοδευτικό κρασιών, εκλεκτών τυριών, σε γλυκά, τούρτες, μπάρες δημητριακών, αρτοσκευάσματα και χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυσικά ζάχαρα είναι μια πλούσια πηγή ενέργειας για άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα. Ιδανικό για ωμοφάγους, αθλητές και σε νηστείες.

Φυλλάδιο προϊόντος